Autoverhuur

Home > Autoverhuur

Een auto huren is een uitstekende manier om het land/de streek te verkennen. Het maken van autorondreizen is heel populair en betaalbaar! Meestal bent u veel voordeliger uit als u van tevoren in Nederland alles geregeld heeft.

In heel Roemenie bevinden zich plaatselijke en internationale autoverhuurbedrijven met een grote verscheidenheid aan auto’s en tarieven. Een WA-verzekering is altijd bij de prijs inbegrepen, evenals een allriskverzekering, mits u van tevoren boekt. Over het algemeen dekt uw gewone reispolis de kosten in geval van persoonlijke ongelukken.

Als je naar Roemenië gaat, bereidt je er dan op voor dat de wegen, als je tenminste wat van het land wil zien niet altijd verhard zijn zoals bij ons. Er zijn hele stukken weg die bedekt zijn met grove gravel en kiezels. Het kan ook zo zijn dat een weg van wegdek veranderd op zo’n moment slaat de twijfel soms toe zitten we wel goed? Maar in de regel zijn de paden zo als ze op de kaart aangegeven staan wel goed.

Om een auto te kunnen huren moet u, als u met creditcard betaalt, minstens 21 jaar oud zijn. De minimumleeftijd is 23 jaar als u contant betaalt. In het laatste geval kan men u om een extra borgsom vragen.

Ook al moet u officieel in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs of een recent Europees rijbewijs met vertalingen, toch worden in de praktijk rijbewijzen uit alle bekende landen gewoon geaccepteerd. Alle Europese rijbewijzen, evenals de VS en Canada, zijn geldig voor het rijden in Roemenië gedurende 90 dagen vanaf de datum van binnenkomst in Roemenië.

Roemenie Vakantieland biedt u in samenwerking met Sunny Cars, een gerenommeerd autoverhuurbedrijf, wereldwijd huurauto’s aan in alle categorieën.

Behalve lokale belastingen en verzekeringen zijn diverse extra’s in de huursom bij SUNNYCARS opgenomen. Op deze wijze voorkomt u onduidelijkheid ter plaatse en het betalen van extra kosten. Via de website van Sunny Cars kunt u vrijblijvend prijzen en beschikbaarheid van huurauto’s opvragen. Als u een auto wilt huren, worden de boeking en betaling in zijn geheel door Sunny Cars afgehandeld. De factuur en het voucher om uw huurauto af te halen worden u door Sunny Cars toegestuurd.

Indien u uw vlucht(en) wijzigt of annuleert of uw vluchten worden gewijzigd, is het uw eigen verantwoordelijkheid dat u de reservering bij Sunny Cars aanpast of annuleert. U kunt dit doen door contact op te nemen met het call-centre van Sunny Cars, (+31/0)252-623030 of via e-mail info@sunnycars.nl.

Klik op de button “Sunny Cars” en u gaat naar de website van Sunny Cars.

sunny cars

sunny cars

Kent u de 24-uursregel? Die kan u zomaar een huurdag extra kosten! Autohuur gaat namelijk altijd per 24 uur. Dus wordt een huurauto op een later tijdstip ingeleverd dan dan u hem hebt opgehaald? Dan kost dat U een volle huurdag extra. Stem de ophaal- en inlevertijden daarom goed op elkaar af. Als u om 14.00 uur aankomt en u blijft een week? Dan haalt u de auto rond 14.30 uur op en levert men hem op dag 8 dus uiterlijk om 14.30 uur weer in. U betaalt dan maar 7 volle huurdagen. Wordt de auto pas om 16.00 uur ingeleverd op dag 8, dan betaalt u over die anderhalf uur een volle dag extra.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.