Recepten uit Roemenie

Home > Recepten

Een Roemeense maaltijd draait om vlees. De meeste gerechten zijn gebaseerd op varkens- of schapenvlees. Groente en fruit zijn op de boerenmarkt verkrijgbaar en in toenemende mate in de supermarkten.
Een typisch Roemeens gerecht is mititei. Dit zijn een beetje scherpe, op een rooster of grill gebraden saucijsjes van kruidig gehakt. Mici zijn kleine, pikante vleesrolletjes. Wie de regionale gerechten wilt proberen, moet op het platteland gaan eten. Een zeer verfijnde keuken zul je hier niet aantreffen. Laat je verrassen! In de steden zijn verschillende goede restaurants.

Hieronder treft u een index van recepten uit Roemenie waardoor u in Nederland en Vlaanderen vast wat kunt voorgenieten van de Roemeense keuken. Kleinere recepten staan soms beschreven bij een ander recept. Door te zoeken op de site kunt u ook die recepten vinden.

Onze recepten zijn niet meer dan een handleiding, een soort voorschrift of advies voor het bereiden van een gerecht. Hoe het ten slotte zal smaken, ligt geheel aan de manier waarop het gerecht wordt bereid.

De hoeveelheid ingrediënten zijn voor 4 personen, tenzij anders vermeld.

Weet u nog een lekker Roemeens recept? Mail het naar ons toe, ons mailadres vindt u op de pagina “Contact”.

POFTA BUNA (EET SMAKELIJK)

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *