Thematische handelsmissie naar Roemenië: bio-energie en warmtekrachtkoppeling

Van 6 tot en met 9 maart 2017 is er een handelsmissie naar Roemenië op het thema bio-energie en warmtekrachtkoppeling (WKK).

De Nederlandse ambassade in Roemenië organiseert de missie, in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en Enterprise Europe Network (EEN).

Duurzame energie
In Roemenië is de toepassing van biomassa in warmtekrachtkoppeling-installaties sterk in ontwikkeling. In de nieuwe Energie Strategie van Roemenië en in het Roemeense Duurzame Energie Actie Plan wordt biomassa gezien als een van de belangrijkste bronnen voor de opwekking van duurzame energie. Nieuwe wetgeving stimuleert de toepassing van biomassa in warmtekrachtkoppeling-installaties. Met name kleinere warmtekrachtkoppeling-installaties voor toepassing in de industrie en de gebouwde omgeving zijn interessant. Kortom volop kansen voor Nederlandse bedrijven.

Programma
We maken voor u een programma op maat, dat bestaat uit matchmaking, een ronde-tafel met relevante stakeholders, netwerkmogelijkheden en werkbezoeken. De missie geeft u een goed inzicht in de kansen op de Roemeense markt voor bio-energie en biedt de mogelijkheid tot contact met stakeholders en marktspelers.

Voor wie
De missie is in het bijzonder geschikt voor:

  • technologieleveranciers voor bio-energie en warmtekrachtkoppeling-installaties (eventueel ook (bio)gasgestookte installaties);
  • leveranciers van warmteopwekking in de industrie, stadsverwarming en de landbouw (kassen);
  • importeurs van houtachtige biomassa (pellets, houtsnippers);
  • investeerders in bio-energie.

Meer informatie 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *