Spinaziesoep

Recepten > Roemeense Spinaziesoep

Ingrediënten:

  • 500 g spinazie
  • 3 eetlepels boter
  • 3 eieren
  • groentebouillon
  • 1 citroen
  • zout en peper
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • croutons
  • dressing

Bereidingswijze

  1. Was 500 gram spinazie en dep die met keukenpapier droog.
  2. Smelt 3 eetlepels boter in een stevige pan en laat de spinazie hierin zacht worden.
  3. Breng in een andere pan groentebouillon tegen de kook aan, draai het vuur lager en laat de bouillon 4 tot 5 minuten heel zachtjes koken.
  4. Klop in een kom drie eieren, het sap van 1 citroen en zout en peper naar smaak door elkaar.
  5. Klop er 3 eetlepels hete bouillon door, giet dit in de bouillon en roer de spinazie erdoor.
  6. Garneer de soep met geraspte Parmezaanse kaas en croutons.