Sarmale

Recepten > Sarmale (koolrolletjes gevuld met gehakt, kruiden en rijst

Ingrediënten

  • 1 groene kool
  • 1 kilo half om half gehakt
  • 2 uien
  • spek (een stuk en kleine blokjes)
  • kopje rijst

Bereiding

  1. Spekblokjes en ui fruiten in een koekenpan.
  2. De kool in bladeren uiteen trekken.
  3. Alle ingrediënten goed mengen.
  4. Als de kool al gezouten is hoeft er geen zout bij, anders wel. Eventueel wat peper toevoegen.
  5. Dan volgt het moeilijkste: een “plukje” gehakt pakken en in een koolblad rollen. De zijkanten in het koolrolletje drukken.
  6. Ga door tot het gehakt op is. Snij de overige kool in kleine reepjes leg een gedeelte hiervan onder op de bodem van een pan.
  7. Vervolgens een gedeelte koolrolletjes, daarna weer wat kool en het stuk spek, weer wat koolrolletjes. Vullen met water (iets meer dan de helft) en zo’n 40 minuten zacht laten sudderen. Eten met creme fraiche!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.