Moussaka Roemeense

Recepten > Roemeense Moussaka

Ingrediënten

  • 300 gr half om half gehakt
  • 750 gr aardappelen
  • 1 ui
  • 50 gr olie
  • 10 gr boter
  • 100 gr tomaten
  • 2 eieren
  • zout, peper
  • paprikapoeder

Bereiding

  1. Kruid het vlees met zout, peper en paprika-poeder.
  2. Snijd de ui in stukjes en fruit die samen met het gehakt in de helft van de olie.
  3. Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes en bak die in de resterende olie gaar, maar laat ze niet bruin worden.
  4. Vet een vuurvaste schaal met boter in en leg er afwisselend aardappelen en vlees in, begin en eindig met een laagje aardappelen.
  5. Giet de los geklopte eieren hierover en garneer met plakjes tomaat.
  6. Laat de schotel ± 20 minuten in een middelmatig hete oven gratineren.
  7. Serveer met stokbrood en tomatensaus.