Gulyas

Recepten > Gulyas

Gulyas of Goulash komt in tientallen soorten voor in Midden-Europa. Kijk op onze zustersite “Hongarije Vakantieland” voor meer dan tien andere Goulash recepten.

Ingrediënten:

  • zonnebloemolie
  • 2 grote uien
  • 2 paprika’s (maakt niet uit welke kleur)
  • 1 kg rundvlees
  • 2 theelepeltjes zoete paprikapoeder
  • water
  • 2 aardappelen
  • tomaat
  • doorregen spek

Bereidingswijze

  1. In een grote pan (2 1/2 liter of groter) de zonnebloemolie heet laten worden, uien in stukjes snijden en glazig bakken, paprika’s erdoor en aanbraden, rundvlees erbij doen en ook weer aanbraden, paprikapoeder erdoor en aanvullen met water tot de pan halfvol is.
  2. Dit 2 uur laten sudderen, na 1 1/2 uur 2 aardappels in stukjes erdoor. Eventueel nog stukjes tomaat erdoor en doorregen spek.
  3. Als het teveel ingedikt is kun je er nog wat bouillon of water bij doen.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *