Cake Roemeense

Recepten > Roemeense Cake

Ingrediënten (8 pers.):

  • Cake
  •     8 eieren
  •     7 eetlepel suiker
  •     7 eetlepel bloem
  •     3 eetlepel cacaopoeder
  •     3 eetlepel gemalen walnoten
  •     1 theelepel bakpoeder
  • Creme:
  •     150 gr. (room)boter
  •     150 gr. poedersuiker
  •     2 theel. koffiepoeder (Nescafé)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 150 gr.
  2. Splits 7 eieren en klop de eiwitten stijf met de suiker.
  3. Voeg de eierdooiers toe en mix zachtjes.
  4. Voeg bloem (zeef), gemalen walnoten, cacaopoeder en bakpoeder toe en werk door elkaar.
  5. Giet het mengsel in een ingevette spring- of grote cakevorm (of maak een vierkant op een met bakpapier beklede bakplaat).
  6. Zet deze in het midden van de oven gedurende ongeveer 1 uur.
  7. Steek een breinaald in de cake als deze er droog uitkomt is de cake gaar. Laat afkoelen.
  8. Crème: Meng de boter met de poedersuiker, een eidooier en koffiepoeder en roer alles goed door.
  9. Smeer dit op de afgekoelde cake.
  10. Glazuur: Laat de melkchocolade zachtjes smelten (niet koken) met een beetje crème fraiche.
  11. Laat een beetje afkoelen en smeer over de crème.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *