Algemeen

Recepten > Algemeen

De Roemeense keuken heeft veel Hongaarse, Oostenrijkse, Slavische, Turkse en Griekse invloeden in zich opgenomen. Varkenvlees wordt Roemenië veel gegeten. In veel Roemeense tuinen zien we wel een varken, kippen, ganzen en konijnen lopen. Veel gezinnen, vooral op het platteland, zijn op die manier zelfvoorzienend. Zelfs in de stad komt groente vaak van familie op het platteland.

Ook maakt men zelf wijn en andere alcoholische dranken.

Als u als toerist Roemenie bezoekt zult u merken dat alle groenten in Roemenië verkrijgbaar zijn, maar in tegenstelling tot wat we in Nederland en België gewent zijn, is dit streek en periode gebonden. Als u uw maaltijden zelf kookt, verwacht dan ongeveer 180 RON per week te betalen voor boodschappen zoals pasta, groenten, kip en andere basisvoedingsmiddelen. Bespaar geld door te winkelen bij discount-supermarkten zoals Profi, Lidl en Penny Market.

Eten is erg goedkoop in Roemenië en de meeste kleine maaltijden kosten ongeveer 20 RON. In grotere toeristische steden zoals Brasov of Sighisoara kunnen maaltijden en drankjes in restaurants een beetje prijzig zijn en kosten ongeveer 100 RON. Roemeense maaltijden kunnen heel stevig zijn, met aardappelen, vlees, kool en specerijen. Roemenië heeft ook redelijk goede koffie en gebak. Soep is een goede optie om geld te besparen, want het kost ongeveer 6-10 RON en is vrij stevig in Roemenië. (Het komt meestal ook met een mandje brood.)

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *